Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Aquacell waterontharder

‘De kracht van zacht’; dat is de slogan van Aquacell. Binnen 30 jaar is deze fabrikant uitgegroeid tot de marktleider voor waterontharders in Nederland. Kortom, wil je profiteren van alle voordelen van zacht water? Dan is een Aquacell waterontharder zeker het overwegen waard. In dit artikel zoomen we in op de voor- en nadelen, de belangrijkste eigenschappen, de prijs, … van een waterontharder van Aquacell!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen van Aquacell
Eigenschappen Aquacell waterontharder
Aquacell waterontharder: prijs
Waarom installateur inschakelen?
Alternatieven voor een Aquacell
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Wat is Aquacell?

Aquacell startte in 1993 als een Fries familiebedrijfje, maar is intussen uitgegroeid tot de Nederlandse marktleider op gebied van waterontharders.

Wat maakt een Aquacell waterontharder zo uniek en efficiënt? Het toestel bestaat uit 2 cellen die de kalk uit je leidingwater filteren. Is 1 cel eenmaal verzadigd met kalk? Dan wordt die schoongespoeld met zout water, terwijl de andere cel verder gaat met ontharden. Zo profiteer je altijd van 100% kalkvrij water, zonder onderbreking.

Een Aquacell kopen? Via onze offerteservice kom je gratis in contact met gecertificeerde installateurs voor advies en prijzen op maat. Start je aanvraag hier!

aquacell waterontharder

 

Voor- en nadelen van een Aquacell waterontharder

De waterontharder van Aquacell is een mechanisch toestel dat volledig op waterdruk werkt. Maar hoe onderscheidt zo’n Aquacell zich van andere mechanische ontharders? En zijn er ook nadelen? Een overzicht:

 

Voordelen Aquacell

 • Unieke werking: de Aquacell valt op door zijn dubbele werking met 2 cellen. Is een spoeling van de kunsthars nodig in 1 cel omdat die verzadigd is met kalk? Dan blijft de andere verder ontharden. Zo geniet je 24/7 van zacht water in je woning.
 • Slimme doorstroom: het water in een Aquacell stroomt in 2 richtingen. De ene zorgt voor het ontharden en de andere voor het schoonspoelen van de cellen.
 • Zuinig zout- en waterverbruik: bij een Aquacell gebeurt het spoelen van een cel pas als het nodig is. Bovendien vindt dat regenereren alleen plaats in die ene cel en niet in de andere dankzij een slim meetsysteem. Zo verspil je geen water en zout en blijft het verbruik dus beperkt.
 • Goed voor het milieu: door dat zuinige water- en zoutverbruik is een Aquacell ook goed voor het milieu. Daarbovenop is dit toestel volledig stroomloos en wordt voor de productie 38% minder plastic gebruikt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ecologische voordelen van zacht water: efficiënter je woning verwarmen, minder schoonmaakproducten, …
 • Optimale garantieregeling: bij een Aquacell is 5 jaar garantie inbegrepen, maar zonder een onderhoudscontract (incl. onderdelen, gewerkte uren, verplaatsingskosten, …). Daarnaast krijg je ook nog eens 15 jaar garantie op de onderdelen en 30 jaar garantie op de hars.
 • ‘Mijn Aquacell’-app: je kan de prestaties van je waterontharder ook volgen via de ‘Mijn Aquacell’-app. En is het tijd om het zout bij te vullen? Dan krijg je dankzij een slimme zoutsensor een automatische melding op je smartphone of tablet.

 

Nadelen Aquacell

 • Duurder dan andere mechanische ontharders: een mechanisch toestel op waterdruk is meestal goedkoper dan een elektrische waterontharder. Dat is bij een Aquacell niet het geval. Aan alle voordelen van dit geavanceerde toestel hangt namelijk ook een iets hoger prijskaartje.
 • Minder functies dan een elektrisch toestel: bij een elektrische waterontharder kan je onder andere de gewenste waterhardheid, de regeneratietijd, … instellen. Die extra functionaliteiten heb je niet met een mechanisch, stroomloos toestel als de Aquacell.

 

Eigenschappen Aquacell waterontharder

Wil je zeker zijn van een efficiënte, zuinige en gebruiksvriendelijke waterontharder die je ook snel kan plaatsen? Dan is een waterontharder van Aquacell zeker een goede keuze. Zo’n toestel heeft zijn populariteit onder meer te danken aan deze specifieke kenmerken:

 • Aquacell afmetingen: door zijn compacte formaat kan je een Aquacell bijna overal plaatsen. In de kelder of in de meterkast, maar bv. ook in een keukenkast. Het toestel is slechts 49 cm hoog, 20,5 cm breed en 44 cm diep.
 • Aquacell zout: bij een Aquacell hoef je niet te sleuren met zware zakken zout. Het toestel werkt met speciale, op maat gemaakte minizoutblokken van zo’n 2 kg per blok. Ze passen ook perfect in het zoutkabinet. Zo vul je de Aquacell snel en makkelijk bij met zout.
 • Aquacell geluidsniveau: deze waterontharder zal niet voor geluidsoverlast zorgen. Het geluid blijft namelijk beperkt tot 41 dB. Dat kan je vergelijken met een koelkast.
 • Aquacell regeneratietijd: hoelang duurt een spoeling bij een waterontharder van Aquacell? Dat hangt vooral af van de druk in je waterleidingen. Gemiddeld kan je rekenen op 15 minuten, maar ook 10 minuten of 20 minuten is mogelijk.

 

Aquacell waterontharder: prijs

Op de website van Aquacell kan je een prijsberekening maken op basis van je huishouden, de plaats van je watermeter, … Gemiddeld kan je uitgaan van een prijs van 2.000 à 2.200 euro (excl. btw, incl. plaatsing).

BELANGRIJK: de kosten kunnen ook verschillen per installateur. Vergelijk je graag meerdere prijzen om zo het meest interessante aanbod te kiezen? Dan kan je vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere installateurs via onze offertepagina. Start je aanvraag hier!

 

waterontharder aquacell

 

Waarom professionele installateur inschakelen?

Ben je een ervaren klusser? Dan kan je ook de Aquacell waterontharder direct laten leveren en zelf installeren. Zo bespaar je arbeidskosten. Het is zelfs mogelijk om hulp op afstand in te schakelen van een Aquacell-monteur. Wil je echter 100% zeker zijn van een vakkundige plaatsing zonder problemen achteraf? Schakel dan een gecertificeerde installateur in. Zo kan je rekenen op …

 • Advies op maat: waar plaats je jouw Aquacell waterontharder het beste? Is het mogelijk om het zoute spoelwater op te pompen naar een afvoer op een andere locatie? Kan je een drukverhoger combineren met een Aquacell? Een erkende installateur geeft je graag gericht advies.
 • Correcte en snelle plaatsing: ga je zelf aan de slag? Dan ben je wel even bezig, afhankelijk van je ervaring. Terwijl een installateur jouw Aquacell in een handomdraai plaatst op de beste plek in je huis. Bovendien ben je ook zeker van een optimale montage op basis van het aansluitschema. Zo geniet je al na een paar uur van 100% kalkvrij water.
 • Ervaring met Aquacell waterontharders: een gecertificeerde installateur kent dit merk en volgt alle ontwikkelingen (bv. de ‘Mijn Aquacell’-app) op de voet. Dankzij die expertise zorgt hij voor een correcte plaatsing en kan hij/zij al je vragen beantwoorden.
 • Goede service-na-verkoop: bij Aquacell krijg je een volledige garantie van 5 jaar. Is er binnen die termijn een probleem met je toestel? Dan komt een monteur dat voor je oplossen zonder extra kosten. Je kan die garantie na 5 jaar ook verlengen, maar dat is niet verplicht.

Mogelijke alternatieven voor een Aquacell

Je bent natuurlijk niet verplicht om voor een Aquacell waterontharder te kiezen. Er zijn nog andere fabrikanten die toestellen met zout op de markt brengen en er bestaan zelfs ontharders die geen gebruik maken van onthardingszout. Een kort overzicht van de alternatieven:

 

1. Andere waterontharders met zout

Aquacell is de marktleider in Nederland, maar ook andere merken brengen goede waterontharders met zout op de markt. Denk maar aan Minimax, Boshuis, Delta, Bayard en Lubron. Ook met deze fabrikanten ben je zeker van een betrouwbare ontharder dat je leidingwater probleemloos omzet in zacht water.

 

2. Waterontharders zonder zout

Er bestaat ook een breed scala aan waterontharders zonder zout of een afvoer. De meest bekende variant is de waterontharder magneet die je gewoon om je leiding heen bevestigt. Maar daarnaast zijn er ook nog ontharders met een zinken anode, met een CO2-injectie, met polyfosfaten, … De installatie van zulke apparaten gaat sneller, maar de werking is minder doeltreffend.

 

Welke waterontharder kies ik?

Een waterontharder magneet kost minder dan een waterontharder met zout, maar zo’n systeem haalt de kalk niet echt uit je water. De werking is dus logischerwijs ook minder doeltreffend. Kortom, wil je zeker zijn van 100% zacht water? Dan is een toestel met zout altijd de beste keuze. Een Aquacell waterontharder is dan zeker een goede optie, maar ook andere merken als Bayard, Minimax, … maken betrouwbare toestellen.

Graag meerdere waterontharders vergelijken? Geen probleem, je hoeft dan alleen offertes aan te vragen bij meerdere installateurs actief in je buurt. Dat kan volledig vrijblijvend, eenvoudig en snel via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen