Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Voorfilter of waterfilter plaatsen

Om je waterontharder optimaal te laten renderen wordt er voor de installatie vaak een voorfilter geplaatst die voorkomt dat vuile deeltjes blijvend in de waterontharder terecht komen. Bij sommige waterontharders is reeds een waterfilter voorzien in de harsfles waardoor een voorfilter niet nodig is.

 

voorfilters waterontharder Soorten voorfilters en hun werking

Een voorfilter bestaat uit een fijne sedimentfilter die fungeert als een zeef om zo alle kleine brokjes vuil tegen te houden. Deze spoel zit in een doorzichtige glazen koker en moet naargelang de vervuiling om de 2 tot 6 jaar vervangen worden.

Naast een sedimentfilter is het ook mogelijk om een koolfilter te plaatsen. Door het water te laten spoelen in actieve kool zal het beter smaken, wordt het kleur zuiverder en zal het water ook een betere smaak hebben.

Maak je gebruik van regenwater of grondwater dan bestaan er ook speciale filters die zware metalen en chloor uit het water halen. Dit noemt omgekeerde osmose. De meest gebruikte filters voor waterontharders zijn echter de actieve-kool en sedimentfilters.

 

Kostprijs voorfilter voor waterontharders

De kostprijs van een voorfilter schommelt tussen de 100 en 150 euro. De vulling van de filter noemt een filterkaars en kost tussen de 15 en 30 euro. Deze wordt best jaarlijks vervangen.

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden en speciale waterontharders met ingebouwde filters verwijzen we u graag door naar onze online offerteservice. Hier kan u vrijblijvend prijzen aanvragen bij verschillende gespecialiseerde firma’s. Klik hier voor meer informatie.

 

Moet er een voorfilter geplaatst worden?

Een voorfilter is niet noodzakelijk om de goede werking van je waterontharder te garanderen. Het zal echter wel zorgen voor een langere levensduur van de waterzuiveringsinstallatie. Uiteraard hangt er ook een extra prijskaartje vast aan een extra filtering. Of het al dan niet nuttig is om bij de installatie van je waterontharder ook een voorfilter te plaatsen, hangt dan ook sterk af in hoeverre de eindconsument wil beschikken over perfect gezuiverd en kalkvrij water.

voorbeeld voorfilter waterontharder

 

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen