Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Onderhoud waterontharder: Belang & prijs

Het onderhouden van een waterverzachter is nodig om de goede werking van het toestel te verzekeren. Wat een waterontharder onderhoud allemaal inhoudt en wat de prijs ervan is, ontdek je in dit artikel.

 

onderhoud Is een waterverzachter onderhoud nodig?

Je waterontkalker zorgt ervoor dat toestellen met een warmtewisselaar (wasmachine, vaatwasser,…) langer meegaan door het water dat deze toestellen gebruiken te ontkalken. Het is dus belangrijk dat de waterontharder zelf ook in goede staat blijft en dat eventuele problemen snel verholpen worden.

Het belang van een goed en regelmatig onderhoud van een waterontharder mag dus niet onderschat worden. Kapotte onderdelen moeten tijdig vervangen worden om verdere schade aan het toestel te voorkomen. Met een goede werking van de ontkalker wordt vermeden dat de levensduur van huishoudapparaten die van de waterverzachter afhangen, ingekort wordt.

Meestal kiest men voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Je kan sommige stappen van het onderhoud, bijvoorbeeld het bijvullen van het zout, zeker zelf doen. Voor het technische aspect doe je toch beter een beroep op een vakman. Zo kan je rekenen op een optimale werking van het apparaat.

 

Onderhoud waterontharder prijs

De prijzen voor een standaard onderhoud van een waterontharder beginnen bij ongeveer 60 euro. Deze prijs kan uiteraard oplopen als je onderdelen moet laten vervangen en het zout voor de waterverzachter laat bijvullen.

Veel bedrijven die waterontharders plaatsen bieden ook onderhoudscontracten aan. De kosten voor de installatie liggen dan normaal gezien lager, maar je bent wel gebonden aan hetzelfde bedrijf voor het onderhouden van de waterverzachter. Het bedrijf verwittigt je als een onderhoudsbeurt nodig is. Dit systeem kan in sommige gevallen zeker interessant zijn omdat je waterontkalker op regelmatige basis een onderhoud krijgt, maar je moet steeds goed nakijken wat deze contracten precies inhouden.

Ben je op zoek naar een vakman voor een onderhoud van je waterontkalker? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in waterontharders. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier voor meer info.

 

onderhoud-waterontharder

 

Wat wordt er allemaal gecontroleerd?

Een onderhoudsbeurt voor een waterontharder bestaat uit verschillende delen. Hier geven we alvast enkele zaken mee die moeten gecontroleerd worden om de goede werking van de waterontharder te verzekeren.

1) Het meten van de waterhardheid: om zeker te zijn dat het toestel nog goed werkt wordt de hardheid van het water gemeten. Als het water te hard blijkt, dan wijst dit op een slechte werking van de waterverzachter.

2) Onderdelen controleren en reinigen: het is natuurlijk van groot belang dat de onderdelen van het toestel nog in goede staat zijn. De injectoren, de kleppen, de filter… worden dan ook aan een controle onderworpen en gereinigd. Indien een onderdeel niet meer goed blijkt te werken of kapot is, wordt het vervangen.

3) Waterverzachter ontsmetten: om bacterievorming te voorkomen wordt het toestel in de meeste gevallen gedesinfecteerd. De harsen worden hierbij ook gereinigd. Er zijn echter waterontharders waarbij dit niet nodig is.

4) Zoutreservoir reinigen: het zout speelt een erg belangrijke rol bij de werking van het toestel. Het zorgt er namelijk voor dat de verzadigde harsbolletjes kunnen regenereren. Het zout kan echter gaan aankoeken. Daarom is het van belang om het zoutreservoir regelmatig te reinigen.

5) Goede afstelling van de waterontkalker: om een goede werking van het apparaat te garanderen moet alles goed afgesteld staan. Het zoutverbruik is hierbij bijvoorbeeld een belangrijk punt.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor het onderhouden van je waterontharder? Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs van waterverzachters. Zo kan je eenvoudig prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding eruit kiezen.

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen