Waterontharder-expert.nl Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Waterontharder kopen

Is een waterontharder kopen voor mij interessant? Zo ja, koop ik een elektronische of een mechanische? Welke waterontharder je zal kopen hangt af van jouw situatie. In dit artikel leggen we je de verschillen tussen de waterverzachters uit samen met hun prijzen. Zo ontdek je snel welke waterontharder voor jouw situatie het interessantste is.

Snel naar: nuttig? – welke soort waterontharder kopenprijsonderhoudvoordelen

 

waterontharder kopen kalkaanslagIs een waterontharder kopen nuttig?

Je vraagt je wellicht af of het wel nuttig is om een waterontharder te kopen. We sommen hier enkele problemen op die eenvoudig kunnen opgelost worden met een waterontharder:

– het kraanwater smaakt niet lekker
– kalkaanslag op de kranen
– regionale waterhardheid groter dan 12 dH*

Met deze problemen wordt in één twee drie komaf gemaakt door het plaatsen van een waterontharder. Hieronder lees je verder welke waterverzachter voor jouw situatie het meest geschikt is.

* De hardheid van water wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse hardheid (dH)

 

Welke soort waterontharder kopen?

Er bestaan twee soorten waterontharders. Ze verschillen onderling in het besturingssysteem en van het feit of ze elektriciteit gebruiken of niet: mechanische waterontharders en elektronische waterontharders.

 

1) Mechanische waterontharder

De mechanische of hydraulische waterontharder werkt op waterdruk en gebruikt geen elektriciteit. Dit soort waterontharder heeft een zeer eenvoudige werking: hij spoelt na een bepaalde periode of nadat een bepaald volume water verbruikt is.

Doordat hij volledig mechanische gestuurd is betaal je dus geen kosten voor elektriciteit. Doordat er geen elektronische onderdelen zijn bespaar je ook op onderhoudskosten. Bovendien is een mechanische waterontharder iets goedkoper dan een elektronische. Ontvang hier een prijs op maat.

 

2) Elektronische waterontharder

Een elektronische waterontharder werkt in tegenstelling tot een mechanische, wél op elektriciteit. Dit maakt het mogelijk om je waterontharder slim te besturen. Je kan verschillende tijdsprogramma’s instellen waardoor onnodige spoelingen vermeden worden. Hierdoor kan je veel energiekosten en kosten voor zout (dat nodig is om te kunnen spoelen) besparen.

De aankoopkost voor een elektronische waterontharder is duurder dan die van een mechanische maar het slimme verbruik compenseert dat. Ontvang hier een prijs op maat.

 

Juiste waterontharder kopen voor jouw situatie

Wanneer je grotendeels volgens een vast ritme leeft, verbruik je het hele jaar door ongeveer dezelfde hoeveelheid water. Hier is een mechanische waterontharder het interessantst.

Wanneer het waterverbruik bij jou thuis erg kan variëren ga je beter voor een elektronische waterontharder. Denk maar aan vaak op reis gaan, veel mensen op bezoek krijgen,.. in deze bepaalde gevallen heb je vaak veel meer of veel minder water nodig dan in andere. Wanneer je dan voor een mechanische waterverzachter gaat, zal je veel verbruik en zout verspillen door onnodige spoelingen of regeneraties.

Het geld dat je hier meer betaalt aan een elektronische waterverzachter win jij in jouw situatie snel terug. Je betaalt namelijk enkel voor wat je verbruikt, er is geen verspilling.

 Mechanische waterontharderElektronische waterontharder
Ik heb een redelijk vast leefritme
Ik ben vaak voor langere tijd niet thuis
Er komen vaak gasten op bezoek
Ik heb geen stopcontact ter beschikking

 

Prijs waterontharder kopen

Een mechanische waterverzachter is te verkrijgen vanaf 1.000 euro, een elektronische vanaf 1.600 euro. De prijs inclusief installatie voor een gezin van vier met een gemiddeld waterverbruik zal neerkomen op €1000 à €2000.

Deze prijs is natuurlijk afhankelijk van het volume van je waterontkalker. Dit volume moet goed afgestemd worden op je waterverbruik. Een te kleine waterontharder zal meer dan nodig moeten spoelen en een te groot volume zal zorgen voor te veel verbruik van zout doordat hij het water meer dan nodig zal ontharden. Voor een  vrijblijvende prijs op maat kan je terecht op onze offertepagina.

 

waterontharder kopen prijs

 

Onderhoudscontract

Vele plaatsers bieden een onderhoudscontract aan voor jouw waterontharder. Door je aankoop en je onderhoudscontract gelijktijdig aan te kopen, is vaak de prijs van je waterverzachter zelf goedkoper.

Bij een onderhoudsbeurt wordt je toestel volledig gecontroleerd en wordt de aanwezigheid van bacteriën en de waterhardheid gemeten. Tijdens dit onderhoud wordt het zout en het reinigingsmiddel ook aangevuld.

» Prijs onderhoud waterontharder: vanaf 60 euro – Ontvang een prijs op maat

 

Voordelen waterontharder kopen

Een waterontharder kopen zorgt voor vele voordelen in huis. Eerst en vooral zal je kraanwater lekkerder smaken –  en dus ook alles wat je daar mee klaarmaakt. Denk maar aan thee, koffie, soep,… Zacht water opwarmen gaat ook veel sneller dan hard water.

Hard water zorgt voor kalkaanslag aan je kranen en zorgt ervoor dat je huishoudtoestellen harder moeten werken. Na het plaatsen van een waterverzachter krijg je zacht water en dit zal je aanzienlijk merken. Nooit meer vuile kalkranden aan je kranen of douchekop. Bovendien heb je minder wasmiddel of vaatwasmiddel nodig. Je machine maakt nu veel efficiënter schoon.

Benieuwd naar een prijs om maat voor het laten plaatsen van een waterontharder? Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van installateurs in jouw buurt via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen