Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Waterontharder installateur

Bij de installatie van een waterontharder komt heel wat kijken. Je laat het werk dan ook best over aan een gespecialiseerde waterontharder installateur. Info over de werkwijze van waterontharder bedrijven en praktische tips om installateurs en prijzen te vergelijken ontdek je hier.

Ga snel naar: hoe installateurs vergelijken? (4 TIPS)installateurs zoeken in jouw regiooffertes ontvangen

 

Werkwijze van een waterontharder installateur

Vooraleer je met een installateur van waterontharders in zee gaat, wil je natuurlijk weten hoe deze precies te werk gaat en waarop je moet letten om tot een vlotte samenwerking te komen. Doorgaans verloopt de samenwerking in volgende stappen:

 

STAP 1: offerte(s) aanvragen

Probeer in je offerteaanvraag al zo specifiek en duidelijk mogelijk te zijn over je situatie en wensen. Geef bijvoorbeeld aan voor hoeveel personen de waterontharder moet werken, in welk type gebouw (woning, kantoor, …) het toestel dienst moet doen, of de waterontharder voorzien moet zijn van specifieke functies (vb. drinkwaterfunctie), … Hoe concreter je aanvraag, hoe beter de installateur weet wat je verwacht en hoe beter hij erop kan inspelen.

Waarom meerdere offertes aanvragen?
Het is aangeraden om 2 à 3 offertes aan te vragen bij erkende installateurs. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook merken en modellen van waterontharders, voorgestelde volumes, onderhoudskosten, … vergelijken. Gespecialiseerde installateurs vind je via de fabrikanten of via onze offerteservice.

 

STAP 2: wateranalyse op maat

Om te kunnen bepalen welke waterontharder het meest geschikt is voor jouw situatie, komt de installateur graag eerst gratis bij jou langs om:

 • een wateranalyse te doen: hij neemt dan een waterstaal en test deze op hardheid.
 • je waterverbruik na te gaan: leg je waterafrekeningen klaar om het werk vlotter te laten verlopen.
 • je vragen en wensen te bespreken.

Op basis van de wateranalyse en andere vaststellingen bepaalt de installateur vervolgens welke waterontharder het best past bij jouw situatie en maakt hij een offerte op maat. Opnieuw dezelfde tip: hoe meer installateurs je laat langskomen, hoe beter zicht je krijgt op de mogelijkheden en hoe beter je kan vergelijken.

 

STAP 3: offertes vergelijken & akkoord geven

Nu je meerdere offertes van waterontharder installateurs ontvangen hebt, is het belangrijk om ze goed te vergelijken:

Hoe?
Ga bijvoorbeeld na wat allemaal in de voorgestelde prijs zit, controleer welke types waterontharders en welke capaciteit aanbevolen wordt, ga na wat het onderhoud bij de verschillende installateurs inhoudt en welke tarieven ze daarvoor hanteren, … Stel jezelf ook vragen zoals: Bij welk waterontharder bedrijf heb ik het beste gevoel? Welk toestel heeft de opties die ik wil? Welke besturing (mechanisch of elektronisch) wil ik? … Weeg de verschillende factoren goed tegenover elkaar af en bepaal wat voor jou belangrijk is.

Beslist? Geef dan je akkoord:
Heb je besloten welke offerte het best aansluit bij jouw verwachtingen? Neem dan contact op met de installateur om hem jouw akkoord te geven. Meestal kan de installatie vrij snel (binnen 1 tot 4 weken) plaatsvinden na het akkoord. Vraag dit zeker op voorhand na.

 

STAP 4: installatie waterontharder & dienst na verkoop

Uiteindelijk komt de installateur de waterontharder plaatsen. De installatie neemt niet zoveel tijd in beslag en kan, afhankelijk van de situatie, op ongeveer een uurtje gebeuren. Na de installatie krijg je ook toelichting over de werking van het toestel en het vereiste onderhoud.

Dienst na verkoop:
Voor een onderhoud (aanbevolen om de 1 à 2 jaar) of om zout te bestellen kan je steeds terecht bij je gespecialiseerde installateur. Ook in geval van technische problemen kan je steeds op hem terugvallen.

 

Offertes aanvragen en vergelijken

Door verschillende offertes aan te vragen krijg je een duidelijk beeld van de prijzen en mogelijkheden voor jouw situatie en kan je makkelijker vergelijken. Zo kan je met een gerust hart de juiste beslissing nemen. Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen.

 

waterontharder installateur

 

4 TIPS om waterontharder installateurs & prijzen te vergelijken

In je zoektocht naar een geschikte installateur voor je waterontharder is het aangeraden om verschillende installatiebedrijven met elkaar te vergelijken. Hou bij je vergelijking zeker rekening met volgende zaken:

 

 1. Fabrikant of merk van de waterontharder

  Sommige installateurs van waterontharders plaatsen meerdere merken, anderen beperken zicht tot 1 merk of fabrikant waarin ze gespecialiseerd zijn. Het risico bestaat dan dat de installateur enkel toestellen van zijn voorkeursmerk voorstelt, terwijl een ander toestel misschien beter geschikt is voor jouw situatie. Vergelijk daarom goed en vraag zoveel mogelijk info over de werking, het verbruik, … van de waterontharder die voorgesteld wordt.

 2. Lokale sanitarist of gespecialiseerde installateur?

  De meeste sanitaristen plaatsen ook waterontharders. Omdat het niet tot hun hoofdactiviteit behoort, is het soms echter moeilijk om achteraf, bvb. voor reparaties of onderhoud, op hen terug te vallen.

  Je kiest beter voor een firma dat zich specialiseert in waterbehandeling: 
  Specialisten weten precies waarmee ze rekening moeten houden en zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën. Ook voor onderhoud of reparaties achteraf ben je beter af met een specialist. Deze kan dit tijdig en correct voor je uitvoeren. Offertes vergelijken van gespecialiseerde waterontharder installateurs kan vrijblijvend via onze offerteservice.

 3. Capaciteit van de waterontharder

  De vereiste capaciteit of grootte van jouw waterontharder is afhankelijk van je waterverbruik en de hardheid van het water. Een correcte berekening van deze vereiste capaciteit is erg belangrijk. Een waterontharder die perfect afgestemd is op jouw situatie werkt niet alleen optimaal maar verbruikt ook het minst. Om zeker te zijn van een correcte berekening en analyse vraag je best offertes aan bij verschillende waterontharder installateurs. Zo kan je de voorstellen goed vergelijken en tegen elkaar uitspelen.

 4. Prijs

  De prijs van de waterontharder is een belangrijke beslissingsfactor. Voor een waterontharder betaal gemiddeld € 1.000 à 2.000 (incl. btw en plaatsing). Behalve met de kostprijs van het toestel, moet je ook rekening houden met de kosten voor het verbruik, onderhoud, … Elektronische waterontharders zijn in aankoop bijvoorbeeld duurder dan de mechanische variant, maar verbruiken minder zout en energie waardoor je er op termijn heel wat geld mee kan uitsparen.

  TIP: door verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken, krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en prijzen. Je kan achteraf dan nog beslissen of je de waterontharder al dan niet laat plaatsen. Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen.

 

Waterontharder bedrijf zoeken in jouw regio?

Op zoek naar een installateur die actief is in jouw regio? Via Buldit kom je in contact met gespecialiseerde waterontharder installateurs uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda, Eindhoven, Groningen, … Benieuwd naar een voorstel en prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vergelijk vrijblijvend offertes van waterontharder bedrijven uit heel Nederland via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen